četvrtak, 14. siječnja 2016.

BOL U KOLENU – KAKO GA SE REŠITI BRZO I PRIRODNO



Artroza kolena ili gonartroza, spada u najčešća obolenja zglobova do kojih dolazi oštećenjem hrskavice u kolenu. Simptomi se odnose na stalnu prisutnost bolova u kolenu i ograničenu pokretljivost. Tada bi bilo najbolje obavezno što ranije posetiti ortopeda, jer samo pravovremena terapija može zaustaviti i olakšati bolest.
Zanimljivo je kako se bol u kolenu ne javlja samo kod starije populacije. I mladi je mogu osetiti, a obično se radi o boli na području prednje strane kolena. Ona je najviše uzrokovana načinom života, poput raznih sportova.

Bilo bi dobro neko vreme izbegavati hodanje po uzbrdici, čučanje, klečanje te hod po neravnom terenu. Rešenje možete potražiti i na fizikalnoj terapiji. Ako sve navedeno ne pokaže rezultate tada bi bilo dobro posetiti ortopeda.

Kada se javi bol u kolenu velik broj se usmeri na ublažavanje bola, a zapravo bi morali voditi računa u traženju uzroka tog problema. Alternativna medicina u zadnje vreme je uzela pravi mah i pokazala iznimne rezultate.
Nažalost kod nekih je dijagnoza neizbežna operacija, ali budući da se ovde radi o ozledama to je i očekivani ishod cele priče.


Mnogi koji su se odlučili na lečenje problema na alternativni način pokazali su neverovatne rezultate. Bol u kolenu obično je znak kako vam je cirkulacija loša i ne radi najbolje. Pokušajte poboljšati cirkulaciju i sa tim sprečiti niz daljih problema koji se mogu razviti.
Ako vas bole kolena (artritis ili osetljivost na vremenske promene), pomešajte 1 kašiku soli sa 1 čašom vode, dodajte 2 kapi joda i izmešajte. Natopite meki peškir ovom mešavinonm i stavite kompresnu gazu na kolena.

Pokrijte ugrejanim peškirom ili pokrivačem i ostavite kompresu neko vreme (najmanje 30 min, a možda bi bilo bolje što duže). Radite to svakodnevno pre odlaska na spavanje, a za nekoliko dana primetit ćete poboljšanje.


(kucnilekar)

Nema komentara:

Objavi komentar