četvrtak, 14. siječnja 2016.

Dali ste znali da ako jedete cijelu glavicu češnjaka dnevno činite čuda za vaše tijelo?





Dali ste znali da ako jedete cijelu glavicu češnjaka dnevno činite čuda za vaše tijelo? Češnjak – jednostavni sastojak s nevjerojatnim zdravstvenim dobrobitima. On stimulira imunološki sustav i normalizira crijevnu floru. Češnjak je moćan prirodni antibiotik. To radi! Ubija vrlo veliki broj različitih bakterija. Češnjak se široko koristi u narodnoj medicini i tradicionalnoj za liječenje mnogih bolesti i tegoba. Uzgoj češnjaka je počelo prije oko 5 tisuća godina. On je korišten od strane Rimljana, Asiraca, Egipćana, Grka, Židova, Arapa i u mnogim drugim kulturama. Pitagora naziva češnjak “kralj začina”. Najranije poznate reference ukazuju na to da je češnjak važan dio svakodnevne prehrane Egipćana; Egipatski rukopis iz tog razdoblja obuhvaća 800 lijekova, od kojih 22 su napravljena sa bijelim lukom.
Jeste li znali da je konzumiranje češnjaka na prazan želudac je zapravo vrlo učinkovit u prevenciji i liječenju mnogih bolesti? Znanstvenici su otkrili da kada konzumirate češnjak na prazan želudac, to će samo povećati njegovu moć, što ga čini izuzetno moćnim prirodnim antibiotikom. To se događa zato što su bakterije izložene i ne mogu da se brane već podliježu njegovoj moći.
Korištenje Belog luka Umjesto antibiotika

Češnjak se sastoji od dušičnih tvari, natrija, kalija, selena, kalcija, magnezija, silicija, sumporne, fosforne kiseline, vitamina C, D, B, fitosterole, ekstrakta, i eteričnih ulja. Osim toga, češnjak je bogat fitoncides, kao što je alicin, koji se formira od mehaničkog uništavanja biljke, kao što je – mljevenje i miješanje češnjaka. Prema nekim istraživačima, alicin ima jak bakteriostatski učinak koji pomaže liječenje infekcija brže. Češnjak može boriti protiv gljivičnih infekcija, što čini češnjak mnogo vrednijim lijekom nego mnogi današnji antibiotici.

Češnjak: prirodni originalni lijek
Češnjak sadrži više od četiri stotine različitih mineralnih sastojaka, uključujući mnoge antioksidante koji imaju veliki broj pozitivnih ljekovitih svojstava.
10 nevjerojatnih zdravstvenih beneficija od češnjaka
Češnjak sprječava starenje i začepljenje velikih i perifernih arterija.
Ljekovita svojstva češnjaka će pomoći smanjiti razinu lošeg kolesterola u krvi.
Vrlo je važno da se zna da češnjak jača imunološki sustav, tako povećava sposobnost tijela da izdrži štetne utjecaja iz okoliša.
Češnjak ubija veliki broj različitih bakterija.
Češnjak štiti od srčanih bolesti. Češnjak smanjuje sintezu triglicerida u jetri koji pomažu da se spriječi razvoj ateroskleroze.
Češnjak snižava krvni tlak i ima anti-inflamatorna svojstva.
Češnjak je prirodni antibiotik i djelotvoran lijek protiv prehlade.
Preporuča se koristiti luk kod oboljenja živčanog sustava.
Češnjak pomaže ubijanju stanica glioblastoma multiforme – maligni tumor na mozgu.
Češnjak djeluje kao antikoagulant, koja prorijedi krv i sprečava stvaranje opasnih krvnih ugrušaka (pomaže smanjiti rizik od moždanog udara ili srčanog udara).



- See more at: http://www.narodnamedicina.info/index.php/2016/01/10/dali-ste-znali-da-ako-jedete-cijelu-glavicu-cesnjaka-dnevno-cinite-cuda-za-vase-tijelo/#sthash.8NcdN7hf.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar