nedjelja, 17. travnja 2016.

Poželjećete da ste ranije znali za njih: Ovo ruski doktori preporučuju za prirodno poboljšanje vida!

ert

Postoje načini da sebi olakšamo proces starenja i duže održimo svoje zdravlje i vid, i to sve uz pomoć ovoga…

Vid je onaj koji naglo počinje da slabi, mjenjanje ishrane može da ga poboljša.

Krvni pritisak je prvi koji se pogoršava sa godinama i on utiče na retinu. Uzevši u obzir da retina traži dosta kiseonika, krvni pritisak utiče na količinu kiseonika i utiče na vid. Dokazano je da bijeli luk redukuje krvni pritisak, samim tim i na količinu kiseonika koja dolazi do retine.

Prema studijama sa medicinskog fakulteta na Harvardu, niži holesterol smanjuje rizik makularne degeneracije. Masnoća koja se deponuje ispod retine može da izazove sljepilo. Samo pola češnja bijelog luka dnevno je dovoljno za smanjenje nivoa holesterola.

Mrkva je izvrstan izvor beta karotena, i odlična je za vaš vid. Beta-karoten se u tijelu pretvara u vitamin A, nutrient koji sprječava mnoge bolesti oka. Mnogi ljudi koji pate od nedostatka vitamina A često imaju problema sa suhoćom oka, mutnim vidom i noćnim sljepilom.

Prema istraživanjima Omega 3 masne kiseline su odlične za vid. One smanjuju očni pritisak.

Bobičasto voće usporava proces starenja očiju i njegove nuspojave, kao što je mrena na oku. Ovo se dešava zbog visoke koncentracije antioksidanata u ovom voću.

Zeleno lisnato povrće sadrži visok nivo kalcijuma, vitamina A, B12 i C. Zelena salata, spanać, kelj i brokoli obezbjeđuju očima neophodne minerale i vitamine, a takođe i antioksidanse. Sprječavaju degeneraciju oka i štite mrežnjaču od UV zraka.

Orasi su bogati omega 3 masnim kiselinama, a bademi su bogati vitaminom E koji je odlična prevencija za kataraktu.

Paradajz sadrži visoku koncetraciju vitamina C, likopenom i lutein, a paprika obiluje vitaminom C, stoga su odlični za prevenciju katarakte i očnih infekcije.

Tikvice sadrže mnogo antioksidanata, lutein i zeaksantinom. Avokado sadrži iste antioksidante kao i tikvice. Avokado sadrži veću koncentraciju luteina od bilo kog drugog voća. Ove dvije namirnice štite oči od degenerativnih bolesti i katarakte.


Nema komentara:

Objavi komentar